Sposób przygotowania:
Miodowe ciasto z kremem i powidłami
Placki miodowe: Z podanych skadników zagnieść ciasto, jak na makaron. Ciasto podzielić na 4 części, rozwałkować na 4 placki o równej wielkości. Każdy placek piec 15 minut w temp. 180 stopni. Po ostudzeniu przełożyć placki na ściereczki i skropić lekko mlekiem. Krem: Z mleka odlać 1/2 szkl, pozostałe mleko zagotować. W 1/2 szkl. mleka wymieszać cukier waniliowy i mąki. Wlać mieszaninę do gotującego się mleka. Wymieszać i zagotować. Ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo dodawać zimny budyń. Utrzeć na jednolitą masę. Pierwszy z placków posmarować powidłami, przykryć kolejnym plackiem, na to rozsmarować krem (połowę) i kolejny placek, znów krem i na wierzch ostatni placek. Całość posypać cukrem pudrem. Ciasto doskonale smakuje po 2-3 dniach, kiedy odwilgnie.