Sposób przygotowania:
Ciasto z kremem sezamowym i żurawiną
Biszkopt Białka ubić na sztywno z cukrem,dodać żółtka i ubijać tak długo aż masa będzie sztywna.Mąkę i kakao przesiać przez sitko ,wymieszać z proszkiem do pieczenia..Dodawać porcjami do masy jajecznej i delikatnie wymieszać.Przelać do prostokątnej formy wyłożonej papierem.Piec w 160 st około 20 min. Krem Margarynę utrzeć do białości.Cały czas ucierając dodawać po łyżce masy krówkowej .Na końcu dodać rozkruszone w blenderze sezamki,żurawinę i spirytus.Całość wymieszać.Krem wyłożyć na biszkopt. Na kremie ułożyć namoczone herbatniki w wodzie z dodatkiem spirytusu lub rumu. Polewa Do garnuszka włożyć margarynę ,cukier ,mleko ,kakao i cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia.Zdjąć z ognia i odłożyć do wystudzenia.Zimną polewę wylać na herbatniki.
Sarenka
misia14
Siedlce