Sposób przygotowania:
Ciasto z kremową masą
CIASTO: Jajka rozbić i rozdzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, a następnie ostrożnie dodawać do tego proszek do pieczenia oraz mąkę. Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, a w następnej kolejności połączyć z masą z żółtek. Formę nasmarować tłuszczem lub obłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto, następnie piec je w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 30 minut. Uważać, żeby ciasto nie przypaliło się.MASA:Mąkę rozpuścić bardzo dokładnie w mleku. Do wymieszanego mleka z mąką dodać rozdrobnioną nożem margarynę i wszystko razem gotować na małym ogniu. Masło oraz cukier puder utrzeć z żółtkami i delikatnie dodać do ugotowanej masy. Do masy dodać dobrze zmielony ser i wszystko razem wymieszać, aby powstała masa o konsystencji kremowej. Na koniec wlać trochę spirytusu i ponownie pomieszać, Na upieczony placek nałożyć masę i dać do lodówki, aby placek schłodził się.