Sposób przygotowania:
Ciasto z kulkami
Ciasto: Z mąki, margaryny, żółtek, cukru pudru, proszku do pieczenia i amoniaku robimy ciasto. Dzielimy je na dwie części jedną wykładamy do formy 25/36 i smarujemy marmoladą. Drugą mieszamy z kakao. Z ciemnego ciasta robimy 32 kulki do każdej dajemy troszkę marmolady do środka lub owoce np. wiśnie. Kulki rozkładamy na marmoladzie w 4 rzędach po osiem kulek. Pieczemy 35 minut w 180 stopniach. Krem: W nie dużej ilości mleka roztrzepujemy mąki, resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Na gotujące mleko wlewamy żółtka, mieszamy gotujemy budyń. Studzimy łączymy z utarta margaryną. Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka mieszamy. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia. Mieszamy, wylewamy na blachę o wymiarach 25/36. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach. Przełożenie ciasta: Ciasto- masa- biszkopt