Sposób przygotowania:
Ciasto z manną na miodowym spodzie
Łączymy składniki na ciasto. Jeśli miód i żółtka nie dają dostatecznej wilgoci, ratujemy się śmietaną. Gładkie i elastyczne ciasto przykrywamy i zostawiamy aby sobie odpoczęło około 30 min. Mleko zagotowujemy, wsypujemy mannę i cukier waniliowy. Gdy zacznie gęstnieć, zestawiamy z ognia. Z tym cukrem nie ma co szaleć, należy pamiętać iż będą jeszcze słodkie biszkopty i polewa. Dużą blachę do ciasta wykładamy papierem, ciasto rozwałkowujemy na placek i wykładamy nim spód. Nakłuwamy widelcem aby się nie podniosło i pieczemy 15 min w 180 stopniach, studzimy. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mleko i pokruszone krówki. Mieszamy aby się rozpuściły. Zimną mannę ucieramy masłem i wykładamy na miodowy placek. Na wierzchu układamy biszkopty ( lekko je wciskając), a całość polewamy masą z krówek i masła, dekorujemy wiórkami.Odstawiamy do stężenia, najlepiej na noc do lodówki, najlepsze jest jak spód zmięknie, a biszkopty najdą wilgocią.