Sposób przygotowania:
Ciasto z masą brzoskwiniową
Upiec biszkopt orzechowy z podanych składników i przekroić na dwie części.
Biszkopt kokosowy: białka ubić z cukrem na sztywno i lekko wymieszać z kokosem. Dodać mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec w temp. 180C około 30-40 minut.
Krem do przełożenia:
Odlać sok z owoców. Jeśli nie będzie całej szklanki, dodać wody i ugotować budyń z łyżką mąki. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami. Dodać ostudzony budyń i ucierać, do masy dodać drobno pokrojone owoce.
Przełożenie placka:polowa biszkoptu orzechowego - krem-biszkopt kokosowy-krem- druga połowa biszkoptu orzechowego.Dowolnie udekorować
Biszkopt kokosowy: białka ubić z cukrem na sztywno i lekko wymieszać z kokosem. Dodać mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec w temp. 180C około 30-40 minut.
Krem do przełożenia:
Odlać sok z owoców. Jeśli nie będzie całej szklanki, dodać wody i ugotować budyń z łyżką mąki. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami. Dodać ostudzony budyń i ucierać, do masy dodać drobno pokrojone owoce.
Przełożenie placka:polowa biszkoptu orzechowego - krem-biszkopt kokosowy-krem- druga połowa biszkoptu orzechowego.Dowolnie udekorować