Sposób przygotowania:
Ciasto z masą cytrynową
Przygotowanie ciasta: Białka ubijamy "na sztywno" mikserem, dodajemy po jednym żółtku ciągle ubijając, a następnie cukier. Na koniec dodajemy mak, wiórki kokosowe i płatki migdałowe, mieszamy, dzielimy na 2 części i pieczemy 2 placki. Pieczemy przez 20 minut w 170 stopniach. Gdy placki są pieczone przygotowujemy krem, w tym celu, mleko mieszamy z sokiem z cytryny. odlewamy pół szklanki, a resztę zagotowujemy. W pozostałym mleku rozpuszczamy budyń i cukier i wlewamy na gotujące się mleko.Ściągamy z ognia i mieszamy z żółtkami i pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie ucieramy z masłem. Prawie całą masę wykładamy na jeden z placków, przykrywamy drugim, który smarujemy cieniutka warstwą kremu. Można posypać cukrem pudrem lub tarta czekoladą.