Sposób przygotowania:
Ciasto z masą i bananami
Na początku białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z cukrem.Następnie dodać żółtka i dalej ubijać. Dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Biszkopt przelać do wysmarowanej margaryną i wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec 20 minut w temperaturze 170 stopni.Po upieczeniu wyjąć i odstawić do wystygnięcia.
Następnie przygotować masę.W tym celu w misce cukier biały i budyń czekoladowy wymieszać z połową szklanki mleka. Resztę mleka zagotować.Kolejno wsypać wymieszany cukier z budyniem i ugotować budyń. Ugotowany odstawić w chłodne miejsce i wystudzić. Połowę śmietanki kremówki ubić na piankę i wymieszać z ciemnym ostudzonym budyniem.Gotową masę odstawić.
Teraz trzeba zrobić nadzienie ciasta.W tym celu dżemem wysmarować biszkopt.
Banany obrać ze skórki i pokroić w plastry.Połowę z nich ułożyć na dżemie. Banany pokryć masą budyniową i ciasto wstawić do lodówki. Gdy ciasto zastygnie położyć resztę bananów. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i przestudzoną polać na banany.Wstawić ponownie do lodówki na jakąś godzinkę.Smacznego.
Następnie przygotować masę.W tym celu w misce cukier biały i budyń czekoladowy wymieszać z połową szklanki mleka. Resztę mleka zagotować.Kolejno wsypać wymieszany cukier z budyniem i ugotować budyń. Ugotowany odstawić w chłodne miejsce i wystudzić. Połowę śmietanki kremówki ubić na piankę i wymieszać z ciemnym ostudzonym budyniem.Gotową masę odstawić.
Teraz trzeba zrobić nadzienie ciasta.W tym celu dżemem wysmarować biszkopt.
Banany obrać ze skórki i pokroić w plastry.Połowę z nich ułożyć na dżemie. Banany pokryć masą budyniową i ciasto wstawić do lodówki. Gdy ciasto zastygnie położyć resztę bananów. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i przestudzoną polać na banany.Wstawić ponownie do lodówki na jakąś godzinkę.Smacznego.