Sposób przygotowania:
Ciasto z masą krówkową
Wykonanie ciasto I: Do miski wbijamy białka i ubijamy dodając cukier przez 7 minut, a następnie żółtka. Mąkę mieszamy z proszkiem i kakao i wsypujemy do piany , delikatnie mieszając łyżką łączymy..Formę do pieczenia o wymiarach 32 x22 wykładamy papierem , wlewamy ciasto i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.Studzimy. Wykonanie ciasto II: Do miski wbijamy białka i ubijamy z cukrem przez 10 minut na sztywną pianę.Następnie dodajemy orzechy, proszek , mąki i wszystko mieszamy łyżką do połączenia.Pieczemy w takiej samej formie przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.Studzimy. Masa: Do miski wkładamy masło i ucieramy z masą krówkową przez 10 minut ,do całkowitego połączenia. Przekładamy ciasto:na spód kładziemyciasto I, smarujemy 2/3 masy , układamy ciasto II i smarujemy pozostałą masę.Na wierzch ścieramy na tarce czekoladę.