Sposób przygotowania:
ciasto z pigwą
Ciasto: masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodając po jednym żółtku, mąkę wymieszaną proszkiem do pieczenia i ubitą na sztywną pianę z białek. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć na natłuszczoną i posypaną bułką tartą blaszkę. Do drugiej części ciasta dodać kakao i wodę, utrzeć. Do obu ciast dodać olejek.
Masa budyniowa: w części mleka rozpuścić mąkę. Pozostałe mleko zagotować. Wlać mleko z mąką. Ugotować budyń. Ostudzony budyń dodawać stopniowo do masła, ucierając do uzyskania puszystej masy.
Ciasto z pigwą: na jasne ciasto wyłożyć ciemne. Na wierzchu ułożyć owoce. Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni. Posmarować masą budyniową.
Masa budyniowa: w części mleka rozpuścić mąkę. Pozostałe mleko zagotować. Wlać mleko z mąką. Ugotować budyń. Ostudzony budyń dodawać stopniowo do masła, ucierając do uzyskania puszystej masy.
Ciasto z pigwą: na jasne ciasto wyłożyć ciemne. Na wierzchu ułożyć owoce. Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni. Posmarować masą budyniową.