Sposób przygotowania:
Ciasto z rodzynkami
Biszkopt: Białka ubijamy, dodając cukier i żółtka. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i kakao, dodajemy do ubitych białek. Delikatnie mieszamy. Dajemy do formy 25/36 i pieczemy w 180 stopniach około 30 minut. Chłodny przekrawamy na pół. W górnej części wykrawamy kółka literatką. Krem: Budyń i żółtka mieszamy w szklance mleka. Resztę mleka zagotowujemy z cukrami, na gotujące wlewamy żółtka i gotujemy do zgęstnienia. Studzimy. Ucieramy z margaryną, dodajemy wódkę, kakao i kawę. Miksujemy. Przełożenie: Biszkopt- powidło śliwkowe-połowa masy- pierniczki układamy jeden koło drugiego- reszta masy- biszkopt z otworami- w otwory dajemy rodzynki a na rodzynki kładziemy z powrotem wycięte kółeczka z biszkopta. Dekorujemy cukrem pudrem.