kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Ciasto z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto z tuńczykiem podawać na obiad

Ciasto z tuńczykiem

Składniki:

Ciasto z tuńczykiem

 

  • Ciasto:

 

 

  • Farsz:
  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • 1 puszka kukurydzy
  • 7 pieczarek drobno skrojonych i blanszowanych
  • 5 dag startego sera żółtego
  • 1 pokrojona papryka konserwowana
  • 2 jajka

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z tuńczykiem
Zagnieść masło z mąką i wodą. Ukształtować kulę, zawinąć w folię, wstawić do lodówki na 20 minut. Formę natłuścić i oprószyć mąką. Wypełnić ciastem (część zostawić do utworzenia kratki na wierzchu). Piec w temp. 200 st. C przez 15 minut. Przygotować nadzienie: tuńczyka odsączyć, wymieszać z resztą składników (poza serem). Farsz ułożyć na podpieczonym spodzie. Na wierzchu ułożyć kratkę z ciasta. Piec w temp. 200 st. C przez 30 minut.