Sposób przygotowania:
Ciasto z wiśniami
Wiśnie umyć, osączyć, wydrylować.
Ciasto rozmrozić.
Białko oddzielić od żółtka.
Ciasto rozmrożone rozwałkować, umieścić na blasze wyłożonej pergaminem. Zagnieść marcepan z białkiem, posmarować ciasto. Poukładać na nim wydrylowane , zwinąć strudel. Piec 35 minut w 225 stop. Żółtko rozmącić ze śmietaną, posmarować ciasto na 5 minut przed końcem pieczenia.
Ciasto rozmrozić.
Białko oddzielić od żółtka.
Ciasto rozmrożone rozwałkować, umieścić na blasze wyłożonej pergaminem. Zagnieść marcepan z białkiem, posmarować ciasto. Poukładać na nim wydrylowane , zwinąć strudel. Piec 35 minut w 225 stop. Żółtko rozmącić ze śmietaną, posmarować ciasto na 5 minut przed końcem pieczenia.