Sposób przygotowania:
Ciasto ze śliwkami i owsianą kruszonką
Składniki na kruszonkę wkładamy do miseczki i zagniatamy. Wstawiamy do lodówki. Jeśli jest za rzadka dosypujemy trochę mąki.
Śliwki myjemy i wycieramy papierowym ręcznikiem, kroimy na połówki i wyjmujemy pestki.
Do miski wkładamy wszystkie składniki na ciasto i miksujemy do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy bułką tartą i układamy w rzędach śliwki ( skórką do dołu ). Posypujemy kruszonką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę. Upieczone ciasto studzimy.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy listkami mięty oraz cząstkami śliwek.
Śliwki myjemy i wycieramy papierowym ręcznikiem, kroimy na połówki i wyjmujemy pestki.
Do miski wkładamy wszystkie składniki na ciasto i miksujemy do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy bułką tartą i układamy w rzędach śliwki ( skórką do dołu ). Posypujemy kruszonką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę. Upieczone ciasto studzimy.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy listkami mięty oraz cząstkami śliwek.