Sposób przygotowania:
Ciasto ze słonecznikiem
Biszkopt: 1 szklanka mąki 6 jajek ½ szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia + 2 łyżki wody Upiec jak biszkoptPlacek ze słonecznikiem: ½ kostki margaryny 10 dkg cukru 2 łyżki mleka To wszystko zagotować, do gorącej masy wsypać 25 dkg łuskanego słoneczniku, wymieszać. Wylać na blachę i piec na złoty kolor. Po upieczeniu zdjąć z blachy i połamać na drobne kawałeczki.Masa: Utrzeć kostkę margaryny. Do utartej margaryny dodać po łyżce mleka skondensowanego słodzonego w puszce (dzień wcześniej ugotowanego przez 2,5 godziny). Później dodać drobno pokruszony placek ze słonecznika.Biszkopt przekroić na pół, przełożyć masą. Na wierzch, ubić 0,5 l. kremówki z cukrem waniliowym i 2 łyżkami cukru pudru i żelatyną (3 łyżki żelatyny rozpuścić w odrobinie gorącej wody). Smacznego