Sposób przygotowania:
Ciato z masą kawową
Białka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na sztywną pianę. Następnie ciągle ubijając dodawać stopniowo po jednym żółtku. Masę jajeczną podzielić na trzy części. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. Do jednej części masy jajecznej dodać 1/3 część mąki, wymieszać. Do drugiej części wsypać połowę pozostałej mąki wymieszanej z kakao. Do ostatniej porcji wsypać resztę mąki wymieszaną z kawą. Upiec trzy oddzielne biszkopty w piekarniku nagrzanym do temp 170 stopni, czas pieczenia około 15-20 minut. MASA. Do miski wbić jajka dodać cukier i cukier waniliowy, ubić na parze do białości. Następnie zdjąć z garnka i ubijać do ostudzenia. Margarynę utrzeć dodając stopniowo ubitą masę jajeczną. Pod koniec dodać kawę i spirytus. Gotową masą przekładać ciasta biszkoptowe. Wierzch oblać rozpuszczoną czekoladą.
kalia
Justyna92
Uwielbiam ciasta z masami kawowymi, 5