Sposób przygotowania:
Cieciorka z kaszą pęczak i jarmużem
Jarmuż opłukać i zblanszować około 3-4 minuty, ostudzić, odkroić grube łodygi i pokroić drobniej.
Na patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę z czosnkiem na maśle klarowanym.
Dodać jarmuż i dusić około 5 minut. Przyprawić solą czosnkową, tymiankiem i pieprzem.
Ciecierzycę opłukać i zalać zimną wodą na noc, następnego dnia ugotować z dodatkiem kilku goździków do miękkości, posolić pod koniec gotowania.
Kaszę ugotować w osolonej lekko wodzie w osobnym naczyniu do miękkości.
Przełożyć ugotowaną, osączoną ciecierzycę do jarmużu na patelnie i wymieszać, podgrzać razem.
Dołożyć ugotowaną kaszę pęczak, przyprawić do smaku, wymieszać i podawać ciepłe danie.
Na patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę z czosnkiem na maśle klarowanym.
Dodać jarmuż i dusić około 5 minut. Przyprawić solą czosnkową, tymiankiem i pieprzem.
Ciecierzycę opłukać i zalać zimną wodą na noc, następnego dnia ugotować z dodatkiem kilku goździków do miękkości, posolić pod koniec gotowania.
Kaszę ugotować w osolonej lekko wodzie w osobnym naczyniu do miękkości.
Przełożyć ugotowaną, osączoną ciecierzycę do jarmużu na patelnie i wymieszać, podgrzać razem.
Dołożyć ugotowaną kaszę pęczak, przyprawić do smaku, wymieszać i podawać ciepłe danie.