Sposób przygotowania:
Cięlecina w sosie tatarskim
Majonez wymieszać razem ze śmietana i musztardą, dodać osączone i pokrojone na drobną kostkę grzyby, ogórki i szczypiorek.Sos przyprawić solą i pieprzem. Do garnka włożyć umyte mięso i obraną włoszczyznę. Dodać liść laurowy wsypać ziele angielskie ziarna pieprzu. Wlać wodę by mięso było całe przykryte i doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez około 40 minut. Po tym czasie garnek zdjąć z ognia i mięso wystudzić w wywarze, następnie mięso wyciągnąć i pokroić w plasterki oraz położyć do półmisku. Następnie przygotować marynatę. Oliwę utrzeć z sokiem z cytryny, musztardą, cukrem, zmiażdżonym czosnkiem oraz solą i pieprzem. Powstałym sosem polać cielęcinę przykryć folią i odstawić do lodówki na około 1 godzinę. Mięso podawać z sosem tatarskim.