Sposób przygotowania:
Cielęcina z ananasem
Cielęcinę pokroić w kostkę 1x1cm, zalać sosem sojowy - nie za dużo, tylko aby zalać mięso. Cebule pokroić w krążki. Po godzinie, gdy sos sojowy już wsiąknie, cielęcinę obtoczyć w mące ziemniaczanej (nie trzeba obtaczać każdego kawałka oddzielnie a raczej pruszyć i wymieszać, najlepiej ręką) a następnie obsmazyć na patelni. Przełożyć do garnka. Podsmażyc cebule na oleju sojowym, popieprzyć i dodać do mięsa. Dodać troche sosu sojowego. Dusić ok 10 min lub póki cielęcina nie będzie miekka. Ananasy pokroić w kostkę i razem z sosem wlać do całości. Dodać zmiażdzone ząbki czosnku i chwile podusić. Ugotować ryż na sypko. Podawać na talerzu: krążek ryżu, w środku cielęcina, a po brzegach przybrać kawalkami brzoskwini z puszki. Podawać z czerwonym winem. Potrawa jest łatwa i wykwintna. Nadaje się na proszony obiad lub romantyczną kolację :) Smacznego!