Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Cielęcina z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Podawać z ryżem lub z pieczywem

Cielęcina z pieczarkami

Składniki:

Cielęcina z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Cielęcina z pieczarkami
Mięso umyć, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, włożyć mięso i zrumienić ze wszystkich stron. Następnie przełożyć do rondla, podlać bulionem i dusić. Na pozostałej oliwie zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojone pieczarki i utarte na tarce o dużych otworach marchewki, dusić około 10 minut. Następnie włożyć do mięsa i gotować do miękkości. Gdy mięso jest miękkie podlać winem wymieszanym z mąką, zagotować. Zdjąć z ognia, wlać śmietankę, przyprawić do smaku czosnkiem, solą, pieprzem i papryką.