Sposób przygotowania:
Cielęcinka w warzywkach na ostro
Mięso kroimy w plasterki solimy obtaczamy w mące .Na patelni rozgrzewamy oliwę smażymy mięso z obu stron na złoty kolorek . .Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę wyciśnięty czosnek . Pieczarki myjemy nie obieramy z skórki ,kroimy na plasterki i dodajemy na patelnie.Smażymy . Dodajemy obrane starte na tarce warzywa . Dodajemy koncentrat pomidorowy i 1 łyżkę warzylionu .Wszystko na patelni dokładnie mieszamy Smażymy mieszamy ,podlewamy wodą lub bulionem warzywnym .Dusimy pod przykryciem ok 20 min. Dodajemy majeranek-roztarty w rękach wtedy wydobywa się jego aromat ,paprykę słodką,pieprz biały jeszcze sól lub warzylion -zależy czy dolewaliśmy bulion czy wodę .Najlepiej skosztować i doprawić do smaku .Dusimy do miękkości mięsa.
Lady Marmolada