iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Cielęcinka w warzywkach na ostro

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszne mięsko w warzywach

Cielęcinka w warzywkach na ostro Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Cielęcinka w warzywkach na ostro

 

 

Sposób przygotowania:

Cielęcinka w warzywkach na ostro
Mięso kroimy w plasterki solimy obtaczamy w mące .Na patelni rozgrzewamy oliwę smażymy mięso z obu stron na złoty kolorek . .Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę wyciśnięty czosnek . Pieczarki myjemy nie obieramy z skórki ,kroimy na plasterki i dodajemy na patelnie.Smażymy . Dodajemy obrane starte na tarce warzywa . Dodajemy koncentrat pomidorowy i 1 łyżkę warzylionu .Wszystko na patelni dokładnie mieszamy Smażymy mieszamy ,podlewamy wodą lub bulionem warzywnym .Dusimy pod przykryciem ok 20 min. Dodajemy majeranek-roztarty w rękach wtedy wydobywa się jego aromat ,paprykę słodką,pieprz biały jeszcze sól lub warzylion -zależy czy dolewaliśmy bulion czy wodę .Najlepiej skosztować i doprawić do smaku .Dusimy do miękkości mięsa.
Cielęcinka w warzywkach na ostro
Cielęcinka w warzywkach na ostro -drugie zdjecie ,żeby było widac jaka to pyszna sprawa :)