mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Ciemna babka 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna i oryginalna w smaku babka.

Ciemna babka 2

Składniki:

Ciemna babka 2

 

Sposób przygotowania:

Ciemna babka 2
Na początku w misce utrzeć miękką margarynę z jajkiem.Masa,która powstanie powinna być gładka. Następnie do masy wsypać cukier biały.Dokładnie wymieszać.Cały czas miksując dodawać stopniowo dżem z czarnych porzeczek. Następnie (nie przerywając mieszania) wsypać cynamon, kakao, mąkę i sodę. Na koniec wlać mleko. Formę do pieczenia wysmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia.Wlać ciasto. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec babkę przez 40-45 minut. Po wyjęciu odstawić do wystygnięcia i dopiero ostudzoną wyjąć z formy.Zimną babkę można polukrować i posypać rodzynkami.Smacznego.

Tagi:

jajko jajka