Sposób przygotowania:
Ciemne z brzoskwinią
Ciasto :
Mąkę wymieszać z 1 łyżeczką proszku do pieczenia i kakao .
Białka oddzielić od żółtek . Ubić białka na sztywną pianę , dodać cukier , wymieszać , dodać żółtka i mąkę . Ciasto rozdzielić na dwie części i wlać do formy . Piec ok. 30- 40 min .
Krem :
Ubić bitą śmietanę według przepisu na opakowaniu .
Brzoskwinie odlać z zalewy i pokrajać w kostkę .
Dodać do ubitej śmietany i wymieszać .
Poncz :
Do 1/2 szklanki przegotowanej wody dodać 1 łyżeczkę cukru , troszkę kwasku cytrynowego i olejek rumowy kilka kropel .
Upieczone placki nasączamy ponczem , wykładamy krem i nożem go równamy . Na wierzch placka kładziemy plasterki brzoskwiń i polewamy tężejącą galaretką ( zrobioną wg przepisu na opakowaniu .
Smacznego .
Mąkę wymieszać z 1 łyżeczką proszku do pieczenia i kakao .
Białka oddzielić od żółtek . Ubić białka na sztywną pianę , dodać cukier , wymieszać , dodać żółtka i mąkę . Ciasto rozdzielić na dwie części i wlać do formy . Piec ok. 30- 40 min .
Krem :
Ubić bitą śmietanę według przepisu na opakowaniu .
Brzoskwinie odlać z zalewy i pokrajać w kostkę .
Dodać do ubitej śmietany i wymieszać .
Poncz :
Do 1/2 szklanki przegotowanej wody dodać 1 łyżeczkę cukru , troszkę kwasku cytrynowego i olejek rumowy kilka kropel .
Upieczone placki nasączamy ponczem , wykładamy krem i nożem go równamy . Na wierzch placka kładziemy plasterki brzoskwiń i polewamy tężejącą galaretką ( zrobioną wg przepisu na opakowaniu .
Smacznego .
przysmak
majka1016
kasik12