Irvingtea

Irvingtea

Szef Kuchni
[Przepisów: 59]

Comber z dzika w sosie herbacianym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zaparzyć herbatę w 150 ml wrzątku. Włoszczyznę i cebulę pokroić w plastry.

Comber z dzika w sosie herbacianym

Składniki:

Comber z dzika w sosie herbacianym

 

  • 600 g combru z dzika,
  • 1 pęczek włoszczyzny,
  • 1 duża cebula,
  • sól, pieprz,
  • 150 ml czerwonego wytrawnego wina,
  • 100 g masła,
  • 2 goździki Kamis,
  • ¼ łyżeczki czosnku granulowanego Kamis,
  • 3 ziarna jałowca Kamis,
  • 2 saszetki Herbaty Irving Owocowy Las

 

Sposób przygotowania:

Comber z dzika w sosie herbacianym
Z letniego naparu oraz pozostałych składników przygotować marynatę. Comber obłożyć pokrojonymi w plastry warzywami. Zalać marynatą i pozostawić na noc w lodówce. Mięso obsmażyć na patelni, dopiec w piecu w temp. 180 C przez 15 min. Z marynaty przygotować sos, redukując aż połowa płynu odparuje. Pod koniec gotowania dodać do sosu masło. Przepis pochodzi ze strony www.irvingtea.pl