Sposób przygotowania:
Conchiglioni z zieloną niespodzianką
Makaron wrzucamy do osolonej wrzącej wody. 3 minuty przed końcem gotowania wrzucamy brokuł. Dzięki temu po pierwsze nie będziemy mieć dodatkowego garnka do mycia oraz makaron cudownie przejdzie smakiem warzywa. Wszytko odcedzamy. W między czasie mozzarelle ścieramy na tarce, wrzucamy do miski do której dodajemy bały ser oraz inne składniki farszu i wszystko bardzo dokładnie mieszamy. Pomidorom odkrawamy twarde części i całe kroimy na małe kwadraciki. Przekładamy do miski i wlewamy sok w puszki, koncentrat, wodę, pieprz cayenne oraz oregano. Całość mieszamy i wlewamy do naczynia żaroodpornego.Ugotowany brokuł kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do wnętrza muszli. Muszle układamy na pomidorowym sosie w naczyniu a następnie posypujemy odrobiną startego żółtego sera. Całość wkładamy na 15 minut do piekarnika nastawionego na 200 stopni po czym przełączamy na 5 minut na wersję grill. Bon appetit!