Sposób przygotowania:
Coronation chicken - kurczak koronacyjny
Umytego kurczaka zalać woda ( ok. 1 litra ). Dodać cytrynę ze skórką , marchew, natkę pietruszki, ziele angielskie,2 liście laurowe, tymianek, szczyptę soli .Gotować 1,5-2 godzin na małym gazie. Kurczaka wyjąć i ostudzić . Zdjąć skórę i wyluzować kości. Pokroić w kostkę .
.Wino, przecier pomidorowy, 1 listek laurowy, sok z cytryny .Cebulę drobno usiekaną i zeszkloną na maśle.- dodać do wywaru. Gotować 10 minut. Doprawić chetneyem z mango . Zmiksować .Ostudzić . Dodać majonez , śmietanę , curry . Wymieszać z kurczakiem .
.Wino, przecier pomidorowy, 1 listek laurowy, sok z cytryny .Cebulę drobno usiekaną i zeszkloną na maśle.- dodać do wywaru. Gotować 10 minut. Doprawić chetneyem z mango . Zmiksować .Ostudzić . Dodać majonez , śmietanę , curry . Wymieszać z kurczakiem .