Sposób przygotowania:
crepsy
Obieramy pieczarki i siekamy je na plastry, po czym wrzucamy na patelnię lekko osolone i dusimy je w oleju. W czasie gdy pieczarki sie duszą do wyższego naczynia wlewamy melko, wodą, wsypujemy mąkę, dodajemy miękkie masło i lekko solimy. Całość miksujemy 4 min i zaczynamy smażyć naleśniczki na małym ogniu. Obieramy cebulę i kroimy w kosteczkę. Gdy pieczarki są już trochę uduszone dodajemy cebulkę i razem dusimy to pod przykrywką. Do uduszonej cebuli i pieczarek dodajemy posoloną śmietankę i pociętą natkę pietruszki i całość smażymy jescze jakies 4 min Do usmażonych naleśników nakładamy farsz i rolujemy je. Przed podaniem posypujemy je startym serem i wkładamy je do mikrofalówki bądź piekarnika na czas aż ser roztopi się na naszych crepsach:)