choineczka04

choineczka04

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

crepsy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

bardzo smaczne, polecam smakoszom pieczarek

crepsy

Składniki:

crepsy

 

  • Ciasto na naleśniki:
  • 1 szkl mleka
  • 1 szkl wody
  • 1 szkl mąki
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki miękkiego masła
  • Składniki na farsz:
  • 1 kg pieczarek
  • 2 duże cebule
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • 30 dag żółtego sera
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

crepsy
Obieramy pieczarki i siekamy je na plastry, po czym wrzucamy na patelnię lekko osolone i dusimy je w oleju. W czasie gdy pieczarki sie duszą do wyższego naczynia wlewamy melko, wodą, wsypujemy mąkę, dodajemy miękkie masło i lekko solimy. Całość miksujemy 4 min i zaczynamy smażyć naleśniczki na małym ogniu. Obieramy cebulę i kroimy w kosteczkę. Gdy pieczarki są już trochę uduszone dodajemy cebulkę i razem dusimy to pod przykrywką. Do uduszonej cebuli i pieczarek dodajemy posoloną śmietankę i pociętą natkę pietruszki i całość smażymy jescze jakies 4 min Do usmażonych naleśników nakładamy farsz i rolujemy je. Przed podaniem posypujemy je startym serem i wkładamy je do mikrofalówki bądź piekarnika na czas aż ser roztopi się na naszych crepsach:)