nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Cukinia faszerowana.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pasuje na obiad lub ciepłą kolację

Cukinia faszerowana.

Składniki:

Cukinia faszerowana.

 

  • 2 małe cukinie
  • 2 dowolne kiełbasy
  • pęczek natki pietruszki
  • pieprz, pieprz ziołowy, papryka ostra i słodka, sól
  • 4 plastry żółtego sera
  • 8 plasterków pomidora

Sposób przygotowania:

Cukinia faszerowana.
1. Cukinie wydrążamy, tworząc łódeczki, które posypujemy delikatnie solą, ostrą papryką i pieprzem ziołowym. 2. Miąższ wrzucamy do miseczki. 3. Kiełbaskę kroimy w drobną kostkę i posmażamy na patelni. Po usmażeniu mieszamy z miąższem, dodajemy natkę pietruszki i obficie doprawiamy. 4. Farszem uzupełniamy łódeczki, każdą z nich przykrywamy plasterkiem żółtego sera i na górze układamy po 2 plasterki pomidora. 5. Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i zapiekamy w temperaturze 200 stopni do momentu, aż cukinia zmięknie.