Sposób przygotowania:
Cukinia faszerowana dobrym smakiem
Umyte cukinie przekrajamy wzdłuż i wydrążamy miąższ, żeby zrobić miejsce na farsz.Wydrążoną cukinię lekko solimy i odstawiamy na bok.Miąższ smażymy na maśle.Na drugiej patelni smażymy pokrojone drobno pieczarki (lub starte na tarce o dużych oczkach), z równie drobno pokrojoną cebulą. Chwilę smażymy, aż wyparuje cała woda z pieczarek. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną paprykę i smażymy jeszcze 5 minut.Farsz pieczarkowy łączymy z miąższem z cukinii, dodajemy pokrojoną natkę pietruszki, surowe jajko i bułkę tartą.Doprawiamy solą i pieprzem.Wszystko dokładnie mieszamy.Przygotowanym farszem napełniamy cukinie, układamy na tackach do grilla i grillujemy, aż cukinia będzie miękka.Pod koniec grillowania posypujemy startym serem i czekamy aż się rozpuści.