Sposób przygotowania:
Cukinia nadziewana kurczakiem, brokułem,szpinakiem
1. Filet z piersi kurczaka kroję w kostkę. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Na oliwie podsmażam kurczaka, cebulę oraz brokuła. Mięso i warzywa podlewam wodą. Duszę około 5 minut. Następnie dodaję szpinak. Mieszam i duszę 10 minut. Całość zalewam śmietaną i duszę jeszcze przez 5 minut. Farsz doprawiam do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
2. Cukinię przekrawam wzdłuż na pół. Wydrążam gniazda nasienne. Wgłębienia wypełniam przygotowanym farszem. Warzywo układam na blaszce i piekę około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
2. Cukinię przekrawam wzdłuż na pół. Wydrążam gniazda nasienne. Wgłębienia wypełniam przygotowanym farszem. Warzywo układam na blaszce i piekę około 30 minut w temperaturze 180 stopni.