Sposób przygotowania:
Cukinia nadziewana ryżem, pieczarkami i fasolką
Cukinię umyć, przeciąć wzdłuż na 2 połówki, łyżką wydrążyć miąższ z nasionami, oprószyć solą i pieprzem. (ja cukinię przecinałam łyżeczką do robienia kulek). Ryż i fasolkę szparagową oddzielnie ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, odcedzić, fasolkę pokroić. W rondelku rozgrzać masło, zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojone pieczarki, dusić przez 5 minut, połączyć ze śmietaną. Do ryżu dodać pieczarki, fasolkę, mieloną paprykę. Przyprawić do smaku pieprzem i sosem sojowym, wymieszać. Farsz nałożyć do połówek cukinii, włożyć do rondla, zalać odrobiną wody, dodać kostkę rosołową i gotować pod przykryciem do miękkości cukinii. Pod koniec posypać utartym żółtym serem.