Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Cukinia nadziewana ryżem, pieczarkami i fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Cukinia z ryżem to smaczne danie. Zawsze szybko znika ze stołu.

Cukinia nadziewana ryżem, pieczarkami i fasolką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cukinia nadziewana ryżem, pieczarkami i fasolką

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Cukinia nadziewana ryżem, pieczarkami i fasolką
Cukinię umyć, przeciąć wzdłuż na 2 połówki, łyżką wydrążyć miąższ z nasionami, oprószyć solą i pieprzem. (ja cukinię przecinałam łyżeczką do robienia kulek). Ryż i fasolkę szparagową oddzielnie ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, odcedzić, fasolkę pokroić. W rondelku rozgrzać masło, zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojone pieczarki, dusić przez 5 minut, połączyć ze śmietaną. Do ryżu dodać pieczarki, fasolkę, mieloną paprykę. Przyprawić do smaku pieprzem i sosem sojowym, wymieszać. Farsz nałożyć do połówek cukinii, włożyć do rondla, zalać odrobiną wody, dodać kostkę rosołową i gotować pod przykryciem do miękkości cukinii. Pod koniec posypać utartym żółtym serem.
Cukinia nadziewana ryżem, pieczarkami i fasolką
Wydrążoną cukinię oprószyć solą i pieprzem
Cukinia nadziewana ryżem, pieczarkami i fasolką
Wszystkie przygotowane składniki połączyć
Cukinia nadziewana ryżem, pieczarkami i fasolką
Przyprawić do smaku pieprzem i sosem sojowym wymieszać
Cukinia nadziewana ryżem, pieczarkami i fasolką
Napełnić przygotowanym farszem ułożyć w rondlu z bulionem