Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Cukinia obsmażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Cukinię obrać i pokroić na plastry, grubości 2 cm. Posmarować roztartym solą i pieprzem.

Cukinia obsmażana

Składniki:

Cukinia obsmażana

 

 

 

Sposób przygotowania:

Cukinia obsmażana
Cukinię obrać i pokroić na plastry, grubości 2 cm. Posmarować roztartym solą i pieprzem. Jajka wybić na talerz, dodać odrobinę soli,roztrzepać dokładnie widelcem. Cukinię obtoczyć mąką, zanurzać w jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Po upieczeniu osączyć na papierowym ręczniku. Smacznego!:)