Sposób przygotowania:
Cukinia w karkówce ;)
Z powyższych składników robimy marynatę-mieszamy. Umytą,osuszoną karkówkę ustawiamy w pionie i za pomocą długiego i ostrego noża robimy dziurę na wylot.W to wpychamy umytą cukinię. Końce cukini obcinamy .Za pomocą noża robimy mniejsze dziurki i wkładamy w nie obrany i pokrojony czosnek (2 ząbki)w słupki.Całość nacieramy,a dokładniej mówiąc wklepujemy naszą marynatę.Układamy na folii dodatkowo jeszcze solimy,pieprzymy i zawijamy.Wkładamy do lodówki na całą noc,lub na kilka godzin. Po upływie tego czasu mięso odwijamy i wkładamy do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego i pieczemy w 180*C (u mnie środkowa półka-grzanie góra-dół) tyle co ważyła,czyli 1h i 20 min.Od czasu do czasu przekręcamy mięso i podlewamy wytworzonym tłuszczem.Po wyjęciu z piekarnika wyjmujemy karkówkę i czekamy chwilę żeby odpoczeła po czym możemy kroic na plastry...Podajemy jako dodatek do obiadu lub na kanapki --- Smacznego :=)
gusia1000
Ładnie wygląda po przekrojeniu.