Sposób przygotowania:
Cukinia z pulpetami
Do mięsa dodajemy drobno pokrojoną cebulę, tartą bułkę i wodę. Można wbić małe jajko.
Masę doprawiamy do smaku i formujemy małe pulpeciki. Obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.
Cukinię obieramy i kroimy w mniejszą kostkę.
W rondlu rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną cebulę gdy się zeszkli dodajemy zmiażdżony czosnek, przygotowaną cukinię i pokrojoną paprykę oraz drobno pokrojone jabłko.
Podlewamy wodą dodajemy przyprawy i dusimy. Doprawiamy koncentratem ,solą i pieprzem .
Wrzucamy pulpety i razem dusimy aż cukinia się rozpadnie albo wyłączamy gdy jeszcze są kawałki jak kto woli.
Masę doprawiamy do smaku i formujemy małe pulpeciki. Obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.
Cukinię obieramy i kroimy w mniejszą kostkę.
W rondlu rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną cebulę gdy się zeszkli dodajemy zmiażdżony czosnek, przygotowaną cukinię i pokrojoną paprykę oraz drobno pokrojone jabłko.
Podlewamy wodą dodajemy przyprawy i dusimy. Doprawiamy koncentratem ,solą i pieprzem .
Wrzucamy pulpety i razem dusimy aż cukinia się rozpadnie albo wyłączamy gdy jeszcze są kawałki jak kto woli.