Sposób przygotowania:
Cukinie nadziewane pysznościami
Przygotować składniki na nadzienie oraz cukinie. Cukinie umyć pod bieżącą wodą. Ryż ugotować w garnku na sypko w lekko osolonej wodzie w lać olej aby ziarna ryżu się nie sklejały. Odcedzić ryż na sicie. Pieczarki obrać, pokroić w talarki. Paprykę opłukać i usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kosteczkę. Na patelnię dać margarynę i roztopić ją, dodać mięso mielone, paprykę i pieczarki, przyprawić ziołami prowansalskimi, bazylią, oregano, pieprzem i ziarenkami smaku, smażyć całość, na końcu dodać ryż i wymieszać. Cukinie przeciąć na połowę, wydrążyć środki i nadziewać powstałym nadzieniem. Piec w piekarniku w temp. około 160- 180 stopni C przez około 40-50 minut.
suri29
agnieszkalider
Pyza
serem można posypać cukinie na kilka minut przed końcem zapiekania - oczywiście jeśli ktoś lubi :)