Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Cukiniowa przekąska na zimę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo smaczna cukinia na occie na zimę.

Cukiniowa przekąska na zimę Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cukiniowa przekąska na zimę

 

Sposób przygotowania:

Cukiniowa przekąska na zimę
Z podanych składników gotujemy zalewę. Odstawiamy do przestudzenia. Cukinę dokładnie myjemy i obieramy ze skórki. Starannie usuwamy miąższ z warzywa. Kroimy cukinię w podłużne paseczki. Do każdego słoika wrzucamy po kawałku cebuli, marchewki, chrzanu, kopru oraz ząbek czosnku. Układamy pokrojoną cukinię. Zalewamy całość zimną zalewą octową. Zakręcamy słoiki. Następnie pasteryzujemy 20 minut. Wyjmujemy i obracamy do góry dnem (tak pozostawiamy aż do całkowitego wystygnięcia). Wynosimy do spiżarni.
Cukiniowa przekąska na zimę
Z podanych składników gotujemy zalewę. Odstawiamy do przestudzenia. Cukinę dokładnie myjemy i obieramy ze skórki. Starannie usuwamy miąższ z warzywa.
Cukiniowa przekąska na zimę
Kroimy przygotowaną cukinię w podłużne paseczki.
Cukiniowa przekąska na zimę
Do każdego słoika wrzucamy po kawałku cebuli, marchewki, chrzanu, kopru oraz ząbek czosnku.
Cukiniowa przekąska na zimę
Układamy pokrojoną cukinię. Zalewamy całość zimną zalewą octową. Zakręcamy słoiki. Następnie pasteryzujemy 20 minut. Wyjmujemy i obracamy do góry dnem (tak pozostawiamy aż do całkowitego wystygnięcia). Wynosimy do spiżarni.

Tagi:

cukinia