Sposób przygotowania:
Cukiniowe kieszonki z kurkami
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić do niego cebulę z czosnkiem i zrumienić. Dodać oczyszczone, umyte i dowolnie pokrojone kurki (nie zostawiać zbyt dużych kawałków, żeby zmieściły się do kieszonek z cukinii). Grzybu usmażyć, doprawić solą i pieprzem. Do kurek dodać serek topiony i smażyć razem tak długo, aż serek się rozpuści i połączy z grzybami. Obraną cukinię pokroić w ok. 1 cm grubości plastry. Naciąć je w środku tak, żeby powstały kieszonki. Do środka nałożyć przygotowany farsz z kurek. Jajka dokładnie rozbełtać. Maczać w nich nadziane plastry cukinii, a następnie obtaczać je w bułce tartej. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej, przykryć i smażyć na niewielkim ogniu na rumiano z obu stron.