Sposób przygotowania:
Cukiniowo - filetowe kotleciki
Cukinie myjemy i osuszamy. Tak przygotowaną przekrawamy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Startą cukinie delikatnie nasalamy i odstawiamy na kilka minut (ok. 15) by puściła sok. Miedzy czasie fileta kroimy w kostkę (dość drobną). Przyprawiamy go do smaku przyprawą do kurczaka . Z cukinii odciskamy sok. Do odciśniętej dodajemy przygotowane mięso, posiekaną natkę pietruszki, pokrojoną w kostkę cebulę, starty na grubych oczkach ser żółty, bułkę tartą oraz jajka. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Tak przygotowane ciasto łyżką wykładamy na rozgrzany olej. Smażymy kotleciki do zrumienienia z obu stron. Gotowe odsączmy na papierowym ręczniku. Gotowe.