Sposób przygotowania:
Cukiniowo - malinowy sernik na zimno
Masa cukiniowa: Cukinię obieramy, wydrążamy środek i ścieramy na tarce o wąskich otworach. Odmierzamy 2 szklanki lekko ułożonej cukinii wraz z sokiem jaki się wytwarza - przekładamy do garnka i dolewamy 3-4 łyżki wody. Garnek ze startą cukinią nastawiamy na gaz i prażymy ją na wolnym ogniu do czasu aż stanie się miękka, po tym czasie zdejmujemy garnek z ognia i wsypujemy galaretkę - energicznie mieszamy do czasu aż się całkiem rozpuści. Masę cukiniową odstawiamy do wystudzenia. Na dnie tortownicy wykładamy biszkopty, które zalewamy tężejącą już galaretką z cukinii - całość równomiernie rozprowadzamy łyżką.Masa serowa: Ser twarogowy mielony (z wiaderka) przekładamy do miski, dodajemy ok. 0,5 szklanki cukru pudru i energicznie mieszamy łyżką. W osobnym naczyniu ubijamy na sztywno słodką śmietankę, którą następnie dodajemy do twarogu i delikatnie mieszamy, całość dosładzamy cukrem pudrem wedle uznania, można też dodać nieco cukru z prawdziwą wanilią. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody i stopniowo dodajemy ją do masy serowej. Gotowy masę twarogową wykładamy na masę z cukinii, a następnie układamy dużo malin i jeżyn, które lekko dociskamy do sera. Na koniec całość zalewamy tężejącymi galaretkami truskawkowymi - rozpuszczone w 3 szklankach wody.