Sposób przygotowania:
Cukiniowy chlebek na słodko
Cukry miksujemy z jajkami. Dodajemy lekko odciśniętą cukinię, roztopione (przestudzone) masło, sodę - mieszamy. Dodajemy mąkę i przyprawy. Mieszamy delikatnie łyżką (jeśli ciasto będzie bardzo gęste na tym etapie właśnie należy dodać 4 łyżki mleka). Wsypujemy bakalie i znowu mieszamy. Ta porcję dzielimy pomiędzy 2 keksówki (plus minus 10 x 20 cm każda) wyłożone papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 175ºC około 50-55 minut. Sprawdzanie suchości ciasta patyczkiem nie do końca się sprawdza, bo to ciasto z założenia musi być nieco wilgotne w środku. Jeśli potrzeba proporcje na inne wymiary blaszek, nie ma problemu - służę pomocą. Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Smacznego :)