szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

curry z dorsza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

proste rybne curry urozmajci tradycyjną,polską dietę

curry z dorsza

Składniki:

curry z dorsza

 

  • 500 gram filetów z dorsza
  • 2 cebule
  • 2 łyzki oliwy
  • 2 łyżki masla
  • 4 pomidory
  • 4 łyżeczki curry
  • pieprz
  • sól
  • chilli
  • 2 łyżki siekanej kolendry

 

Sposób przygotowania:

curry z dorsza
Filety opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki, posypać curry,solą i pieprzem.Cebulę obrać i drobno posiekać.Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę.W rondlu rozgrzac masło i oliwę,zeszklić posiekaną cebulę,dodać pomidory i smażyć razem ok 5 minut.Na patelni rozgrzać tłuszcz,dodać pokrojoną rybę,smażyć aż się zrumieni, przełożyć do rondla z warzywami, dodać sól i pieprz, przykryć i gotowć na malym ogniu ok 10 minut.Doprawic solą, pieprzem i chilli.Przed podaniem posypać posiekaną kolendrą.Podawać z ryżem ugotowany na sypko.

Tagi:

dorsz