Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Curry z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Szybkie, sycące danie na obiad lub kolację.

Curry z pieczarkami

Składniki:

Curry z pieczarkami

 

  • 1 l bulionu
  • pierś kurczaka
  • 175g pieczarek
  • cebula
  • 2 szklanki mleka kokosowego
  • woreczek ryżu
  • puszka/słoik mini kukurydzy
  • 120g groszku
  • 3 łyżeczki curry
  • kawałek tartego imbiru
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Curry z pieczarkami
Kurczaka pokroić w paski. Na rozgrzany olej wrzucić posiekaną cebulę, podsmażyć. Dodać curry i kurczaka, po paru minutach dodać bulion, mleko kokosowe. Dodać ryż, gotować ok. 15 min., wrzucić mrożony groszek. Pieczarki umyć, pokroić w ćwiartki. Wrzucić do sosu, dusić do miękkości ryżu. Dodać mini kukurydzę, doprawić do smaku solą, pieprzem i imbirem. Gotować kilka minut i podawać.