Sposób przygotowania:
Cycek Teściowej
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i żółtka.Następnie dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem, na końcu kakao i lekko mieszamy. Wlewamy na blachę i pieczemy w temperaturze 160-180 około 30-40 min. Po upieczeniu należy przekroić na 2 części.
Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy resztę składników i lekko mieszamy. Pieczemy w temperaturze 160-180 Celsjusza przez 30-40 min.
Mleko i cukier waniliowy zagotować i odstawić. Mieszamy żółtka ze śmietaną, wlewamy do mleka i gotujemy. Odstawiamy na ok. 30 min. Odcedzić przez gęste sito. Ucieramy margarynę z cukrem, dodajemy uzyskany ser i mieszamy.Przekładamy w następującej kolejności:
Ciemny biszkopt - masa - ciasto makowo-kokosowe - masa -ciemny biszkopt - masa - okrągłe biszkopty - na każdy biszkopt nałożyć rodzynkę - galaretka.
Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy resztę składników i lekko mieszamy. Pieczemy w temperaturze 160-180 Celsjusza przez 30-40 min.
Mleko i cukier waniliowy zagotować i odstawić. Mieszamy żółtka ze śmietaną, wlewamy do mleka i gotujemy. Odstawiamy na ok. 30 min. Odcedzić przez gęste sito. Ucieramy margarynę z cukrem, dodajemy uzyskany ser i mieszamy.Przekładamy w następującej kolejności:
Ciemny biszkopt - masa - ciasto makowo-kokosowe - masa -ciemny biszkopt - masa - okrągłe biszkopty - na każdy biszkopt nałożyć rodzynkę - galaretka.