Sposób przygotowania:
Cycki murzyńskiej teściowej
Biszkopt :Białka ubić z cukrem. Dodawać po jednym żółtku i ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem, dodać do ubitej masy i wymieszać. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 20x40 cm. Piec w temp. 150 stopni przez 30 min. Ciasto makowo - kokosowe: Białka ubić z cukrem. Wsypać wiórki, mak i wymieszać. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 20 x 40 cm. Piec w temperaturze 170 stopni przez 40 min.Masa budyniowa: 120 ml mleka wymieszać z żółtkami, cukrem, budyniem i mąką. Pozostałe mleko zagotować, wlać mleko z żółtkami i mieszając, zagotować. Margarynę utrzeć z ostudzonym budyniem Wykonanie ciasta: Ostudzony biszkopt posmarować dżemem. Na wierzch położyć ciasto makowo - kokosowe. Ciasto posmarować masą, wyrównać. Na wierzchu ułożyć biszkopty namoczone w alkoholu. Udekorować rodzynkami i polać polewą. Smacznego :)
kwiatula
Lady Marmolada
robertjankopp
elzbieta8960
http://www.wielkiezarcie.com/recipe62105.html
W skladnikach do masy budyniowej zapomnialas dodac cukier , w opisie cukier jest.
Piszesz o polewie ale nie ma przepisu na polewe .Drobne roznice w ilosci cukru.Ogolnie jak dla mnie przepis sprytnie przerobiony aby moderator nie usunal :)
monnissia1990
elzbieta8960
#
# *370 ml mleka
#
# *250 g margaryny
#
# *6 żółtek
#
# *1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem
#
# *3 łyżki mąki pszennej
To sa skladniki na Twija mase budyniowa
Ato opis wykonania Twojej masy budyniowej
Masa budyniowa: 120 ml mleka wymieszać z żółtkami, CUKREM, budyniem i mąką. Pozostałe mleko zagotować, wlać mleko z żółtkami i mieszając, zagotować. Margarynę utrzeć z ostudzonym budyniem
Czy nadal uwazasz ze nie czytam ze zrozumieniem?
w skladnikach nie ma mowy o cukrze tylko o budyniu z cukrem.A w opisie przygotowania jest nie tylko budyn ale i cukier.
Ja nie oskarzylam Ciebie o kopiowanie ale zauwazylam konkretna zbieznosc z tym przepisem ktorego link podalam.
monnissia1990