Sposób przygotowania:
Cynamonki pod bezową czapeczką
Wszystkie składniki na babeczki powinny mieć temperaturę pokojową. Mąkę, proszek do pieczenia i cynamon wsypujemy do miski i mieszamy. Masło ucieramy z 3/4 szklanki cukru i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku ciągle ucierając. Stopniowo dodajemy suche składniki na przemian z mlekiem i ucieramy jeszcze chwilkę. Foremki do muffinek (12 sztuk) smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Następnie wypełniamy je ciastem. Babeczki pieczemy około 30 minut w 190 stopniach - aż do zarumieniania. Białka powinny być mocno schłodzone. Mieszamy je z sokiem z cytryny. Ubijamy je na sztywną pianę z dodatkiem pozostałego cukru. Kiedy piana będzie lśniąca i sztywna przekładamy ją do szprycy, dekorujemy babeczki i wstawiamy na 3-5 minut aż beza się zarumieni. Muffinki przed podaniem oprószamy cukrem pudrem. Życzę smacznego ;)
edytaha
monikaT83