Sposób przygotowania:
Cynamonowe muffiny z marmoladą z pigwy
Blaszkę do muffinek wyłożyłam papilotkami. Piekarnik rozgrzałam do 170 stopni z termo obiegiem. Do jednej miski przesiałam mąkę, dodałam pozostałe składniki suche i wymieszałam. W drugiej misce umieściłam wszystkie składniki mokre i dokładnie je roztrzepałam. Składniki mokre wlałam do składników suchych i niezbyt starannie wymieszałam je łyżką. Do papilotek rozłożyłam połowę masy. Do każdej babeczki dołożyłam po łyżeczce marmolady, a następnie rozłożyłam pozostałą masę. Wierzch posypałam cukrem perlistym. Piekłam 20 minut. Wystudziłam na kratce kuchennej.
zbysiowa
edytaha
Bierz Madziu i zajadaj na zdrówko! Muffiny niewyględne, więc niestety nie widać jakie pyszne :)
gosia56
edytaha
Ależ proszę Gosiu, częstuj się :)