milena123101

milena123101

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Skrzydełka w chrupiącej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Skrzydełka można również zapiec

Skrzydełka w chrupiącej panierce

Składniki:

Skrzydełka w chrupiącej panierce

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka w chrupiącej panierce
Skrzydełka dzielimy na części. Posypujemy czosnkiem, solą, pieprzem i mieloną papryką. Mleko, olej, łyżkę mąki i łyżeczkę proszku mieszamy. Smarujemy skrzydełka. resztę mąki, proszku oraz po szczypcie przyprawa wsypujemy do torebki. Wkładamy do niej skrzydełka, wstrząsamy, aby panierka przylgnęła. Skrzydełka smażymy.