ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Cytrynowy dorsz 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Aromatycznie cytrynowy dorsz

Cytrynowy dorsz 3 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Cytrynowy dorsz 3

 

Sposób przygotowania:

Cytrynowy dorsz 3
Na talerzyk wsypujemy bułkę tartą, dodajemy suszoną natkę oraz startą na małych oczkach skórkę z cytryny. Filety solimy, dodajemy przyprawę do ryb oraz pieprz ziołowy i skrapiamy wyciśniętym sokiem z połówki cytryny. Dorsza obtaczamy w mące, następnie w roztrzepanym jajku a na koniec w mieszance z bułki tartej. Smażymy na złoto na rozgrzanym oleju. Na talerzu usmażony filet dekorujemy plastrem cytryny. Smacznego:)
Cytrynowy dorsz 3
filety z dorsza doprawiamy i skrapiamy cytryną
Cytrynowy dorsz 3
panierka z bułki tartej startej skórki z cytryny i pietruszki
Cytrynowy dorsz 3
filety obtaczamy mące jajku i panierce