Sposób przygotowania:
Cytrynowy kurczak z gotowanymi warzywami
Udka z kurczaka oplukac pod biezaca woda. Rozgrzac piekarnik do 180 stopni. Udka wlozyc do naczynia zaroodpornego.
Sok z cytryny, miod, cynamon i imbir wymieszac razem. Dodac oliwe z oliwek, wszystko razem wymieszac na jednolita mase. Calosc masy rozprowadzic po udkach z kurczaka z obydwu stron. Przykryc udka folia aluminiowa, piec przez 15 minut, nastepnie usunac folie i piec nastepne 15 minut. Udka podawac z gotowanymi warzywami. W trakcie pieczenia udek przygotowac warzywa. Obrac ziemniaki i ugotowac, podobnie zrobic z marchewka, ktora kroimy w slupki lub plasterki. Wszystkie warzywa delikatnie osolic. Na koniec ugotowane juz warzywa posypac swiezym lub suszonym koperkiem. Smacznego!!!
Sok z cytryny, miod, cynamon i imbir wymieszac razem. Dodac oliwe z oliwek, wszystko razem wymieszac na jednolita mase. Calosc masy rozprowadzic po udkach z kurczaka z obydwu stron. Przykryc udka folia aluminiowa, piec przez 15 minut, nastepnie usunac folie i piec nastepne 15 minut. Udka podawac z gotowanymi warzywami. W trakcie pieczenia udek przygotowac warzywa. Obrac ziemniaki i ugotowac, podobnie zrobic z marchewka, ktora kroimy w slupki lub plasterki. Wszystkie warzywa delikatnie osolic. Na koniec ugotowane juz warzywa posypac swiezym lub suszonym koperkiem. Smacznego!!!