bognjankowska

bognjankowska

Kuchcik
[Przepisów: 9]

Cytynowe filety z dorsza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobre na niedzielne, sobotnie i codzienne obiady i podwieczorki.

Cytynowe filety z dorsza

Składniki:

Cytynowe filety z dorsza

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Cytynowe filety z dorsza
1.Składniki sosu łączymy w miseczce i odstawiamy na pół godziny do lodówki .2. Rybę skrapiamy sosem z cytryny . Po 15 minutach wycieramy ją ręcznikiem papierowym, polewamy oliwą, posypujemy solą i grubo mielonym pieprzem. Układamy ją w naczyniu żaroodpornym razem z pomidorkami i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy 20 minut.

Tagi:

sosy dorsz